Antradienį vyks Druskininkų „Lynų kelio“ (keltuvų) galimo keleivių gelbėjimo mokymai

UAB „Kautros keltuvai“ informuoja, kad ateinantį antradienį, birželio 7 d., nuo 6 val. ryto iki 15 val. bus vykdomi planiniai „Lynų kelio“ (keltuvų) galimo keleivių gelbėjimo mokymai. Keleiviai bus aptarnaujami 2 valandomis vėliau – nuo 12 val.
Mokymuose, kuriuose dalyvaus Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (APGV), Klaipėdos APGV, Kauno APGV, Alytaus APGV, Mažeikių objektinės PGV ir Ugniagesių gelbėtojų mokyklos ugniagesiai gelbėtojai, organizuoja bendrovės „Kautros keltuvai“ ir „Montis magia“.
„Siekdami kokybės ir keleivių palankumo, reguliariai planuojame galimų gelbėjimo darbų mokymus, kad, esant reikalui, keltuvų lankytojams nekiltų bereikalingų rūpesčių ir nerimo, o gelbėjimo tarnybos tiksliai ir organizuotai galėtų padėti žmonėms, jei to prireiktų. Mokymai organizuojami, kad iš anksto pasiruošęs personalas ir gelbėtojai bet kokioje situacijoje galėtų tinkamai ir greitai padėti susitvarkyti su kilusiais nesklandumais. Gerbiame savo klientus ir siekiame tapti dar patikimesniais, žinančiais, kaip elgtis bet kokioje situacijoje“, – sakė UAB „Kautros keltuvai“ direktorius Gintautas Pakusas.

Rūpinasi saugumu „Lynų kelyje“
Kaip žinia, gondolų valdymas yra automatizuotas, sistema – kompiuterizuota. Lynų kelio įrangą sumontavo Šveicarijos įmonė „Bartholet Maschinenbau AG“, kompiuterinės įrangos branduolį – Italijos įmonė „Nitec“.
Pasak G. Pakuso, šveicarai, dar projektuodami, numatė visas įmanomas avarines situacijas, todėl Lynų kelio bei gondolų priežiūrai skiriama itin daug dėmesio. Nutikus bet kokiam incidentui, suveikia stabdžiai, ir gondolos sustoja. Keltuvo stabdymo sistemą sudaro keli stabdžių lygiai, todėl baimintis nereikėtų. Kiekvieną dieną, prieš pradedant darbą, atliekamos nuodugnios apžiūros, nustatytos keltuvo eksploatavimo reglamente.
Druskininkuose ateinantį antradienį organizuojamų „Lynų kelio“ (keltuvų) galimo žmonių gelbėjimo mokymų tikslai – supažindinti priešgaisrines gelbėjimo tarnybas ir keltuvo darbuotojus (dalyvius) su objektu ir jo veikimo tvarka, o mokymų dalyvius – su galimais objekto gedimo scenarijais ir jų šalinimo procesu. Mokymų dalyviai bus supažindinti su keltuvo turima gelbėjimo iš aukščio įranga (jos laikymo vieta, komplektacija ir naudojimo bei priežiūros reikalavimais), su gelbėjimo operacijomis iš aukščio (įvairios gondolų neplanuoto sustojimo vietos, patekimo į gondolas būdai bei keleivių evakuacijos metodai). Bus pristatytas objekto gelbėjimo planas (dokumentas).
Mokymų dalyviams teks atlikti dvi praktines gelbėjimo situacijas tam, kad jie įtvirtintų gautas žinias ir ugdytų įgūdžius. Gelbėjimo darbai, jei tokių prireiktų, privalo būti atlikti greitai ir tiksliai, užtikrinant maksimalų keleivių saugumą. Bus aptartos priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų galimybės gauti bei palaikyti tinkamą kompetenciją atlikti gelbėjimo operacijas objekte (gelbėtojų mokymai ir sertifikavimas, gelbėtojų periodinės pratybos).
Bus vykdomi du žmonių gelbėjimo scenarijai: „Gondolų neplanuotas sustojimas virš Nemuno upės“ ir „Gondolų neplanuotas sustojimas virš sausumos“.
G. Pakuso žodžiais, žmonėms nerimauti nereikia: „Lynų kelias veikia sklandžiai. Nieko neatsitiko, mes dirbame ir mokomės žmonių, kurie naudojasi mūsų paslaugomis, labui. Antradienį vyks planiniai mokymai, kuriuose dalyvaus Druskininkų „Lynų kelio“ operatoriaus – įmonės UAB „Kautros keltuvai“ – patvirtinti darbuotojai bei atvykusios paskirtos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos.“

UAB „Kautros keltuvai“
informacija