Druskininkų „Bočiai“ – Sveikatos apsaugos ministerijos konkurso „Už sveiką gyvenseną“ nominantai

Druskininkų savivaldybės senjorai jau ne kartą buvo apdovanoti ir skatinti, jie aktyviai įsitraukia į visuomeninį ir kultūrinį gyvenimą tai įvertino ir Sveikatos apsaugos ministerija, kasmečiuose sveikos gyvensenos apdovanojimuose skyrusi „Bočiams“ nominaciją „Už aktyvumą, nepavaldų amžiui“.

2016 metais tradicinėje Druskininkų savivaldybės organizuotoje Padėkos šventėje bendrijai buvo įteiktas prestižinis „Ratnyčėlės“ apdovanojimas už aktyvų dalyvavimą bendruomenės gyvenime/Dianos Sinkevičiūtės nuotrauka

 

Beveik prieš 20 metų susikūrusi Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Druskininkų miesto bendrija yra viena darbščiausių visuomeninių organizacijų: jos nariai ne tik talkina, organizuojant miesto renginius ir šventes, bet ir patys rengia įvairias vakarones, į kurias kviečia druskininkiečius, įtraukia ir sudomina net ir kurorto jaunimą. Bendrijos nariai propaguoja sveiką gyvenimo būdą ir nuolat kviečia visus norinčius sportuoti prisijungti prie „Bočių“ organizuojamų mankštų bei seminarų. Pasagos mėtymas, šiaurietiškas ėjimas, Visuomenės sveikatos biuro specialistų vedamos mankštos, linijiniai šokiai – tai tik maža dalis veiklų, į kurias įsitraukia aktyvūs ir energingi Druskininkų savivaldybės senjorai. Tai įvertino ir LR Sveikatos apsaugos ministerija kasmetiniuose apdovanojimuose Druskininkų savivaldybėms senjorams skyrusi nominaciją „Už aktyvumą, nepavaldų amžiui“.

Paklaustas, kaip vertina senjorams skirtą nominaciją, Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius šypsojosi, kad Druskininkų senjorai tikrai nepavaldūs amžiui – jų aktyvumo ir optimizmo galėtų pavydėti daugelis žmonių: „Bočiai visada talkina, organizuojant kurorto šventes, veda mankštas, lankosi švietimo įstaigose ir bendrauja su jaunimu, namuose lanko ir prižiūri sunkiai sergančius ir iš namų neišeinančius senjorus. Jie užsiima kūrybine ir kultūrine veikla, koncertuoja, keliauja. Amžius jiems – ne riba, savo gerumu ir optimizmu jie užkrečia kiekvieną sutiktą žmogų.“

Druskininkų „Bočių“ vadovė Zita Joana Jančiauskienė pasidžiaugė, kad šiuo metu bendrija vienija per 200 narių. Jie aktyviai užsiima menine ir sportine veikla – pagal savo pomėgius gali rinktis net iš 12 skirtingų užsiėmimų. Paklausus, kur yra neišsenkančios „Bočių“ energijos paslaptis, Z. J. Jančiauskienė sakė, kad tai – aplinkinių geranoriškumas ir palaikymas.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) organizuojami apdovanojimai – tai padėka aktyviems visuomenės nariams už jų ilgametį darbą ir asmeninį pavyzdį, įkvepiant kitus rinktis aktyvesnį, sveikesnį, įdomesnį gyvenimo būdą.

Nominantai bus apdovanoti keturiose kategorijose: „Už sveikos ateities puoselėjimą“ – darbą su vaikais, jaunimu, „Už pagalbą ir paramą sugrįžtantiems gyventi“ – žmonių, turėjusių problemų dėl alkoholio, narkotikų, kitų psichotropinių medžiagų vartojimo, reabilitaciją ir pagalbą jiems, „Už nugalėtą negalią“ – iniciatyvas neįgaliesiems, „Už aktyvumą, nepavaldų amžiui“ – veiklas, skirtas garbaus amžiaus žmonėms. Nominantus atrinko komisija, į kurią ministerija kvietė pacientų, gydytojų, Vyriausybės atstovus.

Nugalėtojai, tarp kurių – ir Druskininkų savivaldybės „Bočiai“, padėkos raštais ir statulėlėmis bus apdovanoti lapkritį organizuojame iškilmingame renginyje.

2016 metais, „Bočiams“ minint jų veiklos 15-ąją sukaktį, tradicinėje Druskininkų savivaldybės organizuotoje Padėkos šventėje bendrijai buvo įteiktas prestižinis „Ratnyčėlės“ apdovanojimas už aktyvų dalyvavimą bendruomenės gyvenime.

 

Parengta pagal Druskininkų savivaldybės informaciją